Domov Bezlepkové recepty Kurací steak s bylinkami, hráškovým pyré, dusenou cuketou a ríbezľami

Kurací steak s bylinkami, hráškovým pyré, dusenou cuketou a ríbezľami

autor: hitjezdravozit 4. júla 2016
Kurací steak s bylinkami, hráškovým pyré, dusenou cuketou a ríbezľami

Ak je kuracie mäso čerstvé, v bio kvalite z overeného zdroja, nemusí sa jeho konzumácie histaminik obávať. Tak isto dobre tolerované je aj vákuovo balené mäso (samozrejme, ak je zabalené tesne po očistení).
V susednom mestečku v Maďarsku moja mama objavila mäsiarstvo ktoré sa zaoberá iba hydinou a kde každý deň dostávajú čerstvé kuracie a 2x do týždňa aj čerstvé morčacie mäso. Keďže morčacie práve nemali, rozhodla som sa vyskúšať kuracie a to prvýkrát bez Daosinu. Vďaka Bohu to dopadlo na výbornú! Žiadne reakcie a to dokonca ani nafúknuté brucho, ktoré som mávala aj po čerstvom bravčovom. Nie som veľmi „mäsová“, takže nehovorím, že odvtedy jem kuracie každý deň, no som rada, že aspoň občas mám tú možnosť dať si ho a nepociťovať po ňom nejaké nepriaznivé účinky. Tento receptsom vymyslela opäť úplne náhodne. Najprv som len chcela vyzdobiť tanier niečím farebným, keďže až príliš dominovala zelená farba, no na moje prekvapenie kombinácia slaného, kyslastých ríbezlí a sladkastého hráškového pyré bola vynikajúca! Čo poviete, dali by ste si? 😉

mäsko 1

Potrebujeme:
kuracie prsia
čerstvé bylinky (tymian, oregano)
misku čerstvého hrášku
ryžovú smotanu (podľa chuti)
1 cuketu
bazalku
bravčovú masť
soľ
galgant
ríbezle

1. Cuketu podusíme s bazalkou a hrášok si dáme variť do osolenej vody.
2. Kuracie prsia očistíme, umyjeme, trochu naklepeme a následne ochutíme galgantom, soľou a bylinkami.
3. Vypečieme ich na bravčovej masti.
4. Uvarený hrášok rozmixujeme (ja som nechala aj pár kúsočkov, nech nie je pyré úplne hladké) a pridáme ryžovú smotanu na zjemnenie. Pridala som len tak odoka, aby nebolo tekuté ale ani príliš husté.
5. Ríbezle môžeme opatrne zamiešať do hotovej cukety alebo ich len tak „ďobkáme“ z taniera. 😉

mäsko 2
mäsko 3

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.