Domov Všetky recepty Marhuľový džem s medovkou a mätou

Marhuľový džem s medovkou a mätou

autor: hitjezdravozit 6. júla 2021
Marhuľový džem s medovkou a mätou

Asi týždeň dozadu som na svojich sociálnych sieťach písala, že tento rok pravdepodobne nebudem pridávať nový recept na džem, pretože ich tu už máme dosť. Potom som sa ale pustila do tohto marhuľového s bylinkami z môjho balkóniku a povedala som si, že si ho sem proste musím uložiť! Takže toľko z mojich plánov. 😀

Marhuľový džem s medovkou a mätou

Potrebujeme:
1kg marhúľ
500g nerafinovaného trstinového cukru
zväzok medovky a mäty (asi 6 stebiel dokopy)
1/2 ČL kyseliny askorbovej
1/4 ČL agar prášku

1. Marhule umyjeme, odkôstkujeme a dáme do hrnca. Môžeme nakrájať aj na menšie, nech sú prípadne rýchlejšie hotové, no aj tak sa budú mixovať, takže tento krok nechám na vás.
2. Pridáme cukor a začneme džem variť. Po chvíli, keď už sa cukor roztopí, pridáme zväzok byliniek (môžeme ich zviazať aby sa nám potom ľahšie “vylovili”).
3. Uvarený džem rozmixujeme (predtým vyberieme bylinky) a na záver pridáme kyselinu askorbovú a agar. Necháme ešte raz prejsť varom (kvôli agaru) a odstavíme z ohňa.

Z tejto dávky mi vyšlo 6 malých 200g fľašiek. Odkladám si ich počas roka z domácich jogurtov, ktoré raňajkuje Jožko, pretože najradšej zaváram do takýchto malých fľašiek. Nemusia tak dlho stáť po otvorení.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kuchárske knihy pre histaminikov