Home Bezlepkové recepty Zubáč v tekvicovo-paprikovej omáčke

Zubáč v tekvicovo-paprikovej omáčke

written by hitjezdravozit 5. decembra 2019
Zubáč v tekvicovo-paprikovej omáčke

Na Vianoce je tradícia väčšinou kapor + zemiakový šalát. Ale čo ak niekto tradície nedodržiava? Je nutné mať stále to isté dookola?

Prvýkrát Vianoce bez ryby

Ani u nás ryba nikdy nesmela chýbať. Avšak kapra sme nemali už ani nepamätám. Môj drahý manžel a môj drahý otecko totiž neznášajú “babranie sa s kosťami”. 😀 😀 Tak sme mávali zubáča, tilapiu alebo iné filety. Až do minulého roku, keď mamina vymyslela, či by sme nespravili kačiču. Mali sme možnosť čerstvej od kamoškinho otca, takže sme do toho šli. A tak sme mali pečenú kačku so zemiakovým šalátom (samozrejme tým mojim).  Nehovorím, že bolo zle, kačicu milujem, ale tento rok sa opäť vraciame k rybe – k tej bez kostí. 😉 Prvýkrát to totiž budú také iné Vianoce (moja rodina aj Jožkova rodina spolu) a chcela som aby sa tentoraz zachovali všetky naše dlhoročné tradície – oplátky, med, cesnak, ryba aj šalát.

Ak sa však radíte k tým, čo radi skúšajú nové recepty a vymykajú sa občas tradíciám, odporúčam nasledovný recept, ktorý som síce robila pri jednej inej príležitosti, nie na Vianoce, ale každému veľmi chutil. 🙂

Zubáč v tekvicovo-paprikovej omáčke


Potrebujeme:

cca 600g filiet zo zubáča
2 červené papriky
1 zelená paprika
malá hokaido tekvica
1 biela cibuľa
1 fialová cibuľa
250ml ryžovej smotany*
ghee maslo
olivový olej
soľ
korenie
sumak

* pri tolerancii mliečnych produktov použite kvalitnú smotana na varenie

1. Filety zo zubáča z každej strany opečieme na ghee masle a olivovom oleji.
2. Odložíme ich bokom.
3. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a následne aj na malé kúsky nakrájanú zeleninu. Osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia zeleniny.
4. Potom prilejeme smotanu a rozmixujeme na hladkú omáčku.
5. Na záver pridáme sumak a rybky vložíme naspäť do omáčky.
6. Podávame napríklad s ryžou.


Nezabúdajte, ak je ryba čerstvá alebo hlbokozamrazená, no poznáte zdroj, nemala by pri HIT spôsobovať žiadne ťažkosti. Zdroj a čerstvosť je základ!

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top