Wafle milujem! Sú rýchlo hotové, nadýchané a môžete si ich pripraviť na mnoho spôsobov. A veruže nie iba nasladko 😉 Dnes som pre vás pripravila jeden slaný recept, ktorý v pohode obstojí ako príloha k polievke, šalátu ale i samostatne na večeru, prípadne s nejakou pomazánkou.
Ak nemáte waflovač a stále uvažujete nad jeho kúpou, nelámte si hlavu nad tým, aký kupovať. Aj ja mám úplne najobyčajnejší z jedného supermarketu a už rok mi funguje bezproblémovo (a to ho veru využívam minimálne raz za týždeň). Myslím si, že je to skvelý pomocník, najmä pre nás, keď si potrebujeme niečo rýchlo pripraviť a často nám už dochádzajú inšpirácie. Wafle si môžete spraviť aj pred prácou a vziať si ich zo sebou 🙂
Potrebujeme:
250g cukety (po vyžmýkaní vody by nám malo zostať cca 150g)
1 vajce (cca 65g)
70g pohánkovej múky
30g múky z hnedej ryže
150g mandľového (alebo iného) rastlinného mlieka
1 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
2 ČL himalájskej soli
4-5 listov bazalky
olej na potretie platničiek
1. Cuketu očistíme, nastrúhame najemno a vyžmýkame z nej vodu.
2. Pridáme k nej vajce, mlieko, múky zmiešané s práškom do pečiva, soľ a nasekané listy bazalky.
3. Varechou vypracujeme cesto.
4. Waflovač predhrejeme a postupne vypekáme wafle. Pre každou si platničky jemne potrieme olejom.
Ja som si ich tentoraz dala iba tak so zeleninkou a klíčkami.