Konečne mi v niečom karob chutil!! Teda klamem, chutil mi aj v tejto ovsenej kaši. Ale okrem toho som ho vždy jedla len tak príležitostne alebo z núdze, keď som mala extrémnu chuť na čokoládu a naivne som si myslela, že mi ju karob nahradí. Ja neviem, ale asi som bola celý život až príliš „čokoládová“ a tým pádom ma nikto nepresvedčí, že „karob je ako kakao“. Stále mu však dávam šancu a som rada, že tentoraz mi vôbec nevadil, dokonca mi v tejto bábovke vyslovene chutil.
Mramorová bábovka s karobom
Potrebujeme:
4 bielka
4 žĺtka
120 g trstinového cukru
4 PL kokosového oleja
100 ml ryžového mlieka
120 g špaldovej múky
50 g ryžovej múky
30 g ovsenej múky
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
1 PL karobu
1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. Žĺtka rozšľaháme s cukrom a postupne prišľahávame roztopený kokosový olej a mlieko.
3. Múky zmiešame s práškom do pečiva.
4. Do žĺkovej zmesi primiešame múku a zľahka aj bielka.
5. Pečieme pri 180-190° cca 35 min.
Vedela som odfotiť už iba polku, lebo druhú polku som zobrala rodičom 😛 Neuveríte, ale aj mojej mamine vyšli zhoršené výsledky na HIT 🙁 Jedna hodnota bola 9 a druhá 11, takže jej povedali, že nemusí dodržiavať až takú prísnu diétu ako ja, no keďže už sama odpozorovala, že úplne najviac jej vadí droždie, tak sa teraz delíme o všetky pečivká. Ja spravím koláč, ona chlebík a snažíme sa to brať pozitívne 😉
1 komentár