Domov Hlavné jedlá Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

autor: hitjezdravozit 20. decembra 2018
Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

A máme tu ďalší z radu mäsitých a mierne náročnejších receptov. No na Vianoce predsa musí byť niečo špeciálne a keď náhodou nemáte k dispozícii čerstvú rybu alebo ju proste nejete, tento recept ju na štedrovečernom stole pokojne môže nahradiť. 🙂
Tentoraz budem stručná, pretože samotný recept je pomerne dlhý, takže prejdime rovno naň.

Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou


Hovädzie:
900g hovädzieho stehna
15-20 ks malých šampiňónov
hrsť domácich sušených húb
1 červenú papriku
1 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL bravčovej masti
1 ČL mletej červenej papriky
8-10ks čierneho korenia
3-4ks dlhého korenia
1 bobkový list
1 ČL sušeného tymiánu
½ ČL mletej rasce
štipka galgantu
soľ

1. Na masti osmahneme všetky koreniny kým začnú jemne praskať.
2. Pridáme cibuľku a podusíme do sklovita.
3. Potom pridáme mäsko nakrájané na kocky, poprášime ho mletou paprikou a varíme asi pol hodinku kým pustí šťavu.
4. Následne ho osolíme a varíme asi hodinu- hodinu a pol.
5. Medzitým namočíme sušené huby, šampiňóny nakrájame na polky a papriku na pásiky.
6. Pridáme k mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a varíme cca ďalšiu hodinu (do mäkka).

Knedličky:
600g zemiakov (už v uvarenom stave)
1 vajce
80-100g hladkej špaldovej múky (závisí aj tipu zemiakov)
1 PL tapiokového škrobu
bylinky (petržlen, trebuľka alebo koriander – podľa chuti)
soľ

1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a najemno nastrúhame alebo poroztláčame.
2. Pridáme vajce, múku, škrob, bylinky a soľ a vypracujeme cesto.
3. Pomúčenými rukami tvarujeme guľky asi veľkosti dlane a varíme ich vo vriacej vode kým vyplávajú na povrch – cca 10 minút. Potom ešte na miernom ohni povaríme 5 minút a vyberieme deravou naberačkou.

Z tejto dávky nám vyjde 9-10 knedličiek

Kapusta:
stredne veľká hlávka červenej kapusty
1-2 jablká
1 fialovú cibuľu
2 PL cukru
1 ČL celej rasce
na hrot noža mletého kardamónu
2 PL 100% brusnicovej šťavy
1 KL kyseliny askorbovej (ak brusnicovú nemáte, pridajte 2 KL)
1 PL masti
soľ

1. Na masti opražíme rascu, kardamón, pridáme cukor a necháme mierne skaramelizovať.
2. Pridáme cibuľu nakrájanú na drobno a podusíme do sklovita.
3. Kapustu nakrájame (nastrúhame) na tenké pásiky, pridáme do hrnca a podlejeme asi deci vody v ktorej sme rozmiešali kyselinu askorbovú.
4. Pridáme jabĺčka nakrájané na kocky a varíme cca 40-45 min. Podľa potreby podlievame vodou.
5. Na záver dochutíme brusnicovou šťavou.


Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.