Home Hlavné jedlá Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

written by hitjezdravozit 20. decembra 2018
Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou

A máme tu ďalší z radu mäsitých a mierne náročnejších receptov. No na Vianoce predsa musí byť niečo špeciálne a keď náhodou nemáte k dispozícii čerstvú rybu alebo ju proste nejete, tento recept ju na štedrovečernom stole pokojne môže nahradiť. 🙂
Tentoraz budem stručná, pretože samotný recept je pomerne dlhý, takže prejdime rovno naň.

Hovädzie na hubách so zemiakovými knedličkami a kapustou


Hovädzie:
900g hovädzieho stehna
15-20 ks malých šampiňónov
hrsť domácich sušených húb
1 červenú papriku
1 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL bravčovej masti
1 ČL mletej červenej papriky
8-10ks čierneho korenia
3-4ks dlhého korenia
1 bobkový list
1 ČL sušeného tymiánu
½ ČL mletej rasce
štipka galgantu
soľ

1. Na masti osmahneme všetky koreniny kým začnú jemne praskať.
2. Pridáme cibuľku a podusíme do sklovita.
3. Potom pridáme mäsko nakrájané na kocky, poprášime ho mletou paprikou a varíme asi pol hodinku kým pustí šťavu.
4. Následne ho osolíme a varíme asi hodinu- hodinu a pol.
5. Medzitým namočíme sušené huby, šampiňóny nakrájame na polky a papriku na pásiky.
6. Pridáme k mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a varíme cca ďalšiu hodinu (do mäkka).

Knedličky:
600g zemiakov (už v uvarenom stave)
1 vajce
80-100g hladkej špaldovej múky (závisí aj tipu zemiakov)
1 PL tapiokového škrobu
bylinky (petržlen, trebuľka alebo koriander – podľa chuti)
soľ

1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a najemno nastrúhame alebo poroztláčame.
2. Pridáme vajce, múku, škrob, bylinky a soľ a vypracujeme cesto.
3. Pomúčenými rukami tvarujeme guľky asi veľkosti dlane a varíme ich vo vriacej vode kým vyplávajú na povrch – cca 10 minút. Potom ešte na miernom ohni povaríme 5 minút a vyberieme deravou naberačkou.

Z tejto dávky nám vyjde 9-10 knedličiek

Kapusta:
stredne veľká hlávka červenej kapusty
1-2 jablká
1 fialovú cibuľu
2 PL cukru
1 ČL celej rasce
na hrot noža mletého kardamónu
2 PL 100% brusnicovej šťavy
1 KL kyseliny askorbovej (ak brusnicovú nemáte, pridajte 2 KL)
1 PL masti
soľ

1. Na masti opražíme rascu, kardamón, pridáme cukor a necháme mierne skaramelizovať.
2. Pridáme cibuľu nakrájanú na drobno a podusíme do sklovita.
3. Kapustu nakrájame (nastrúhame) na tenké pásiky, pridáme do hrnca a podlejeme asi deci vody v ktorej sme rozmiešali kyselinu askorbovú.
4. Pridáme jabĺčka nakrájané na kocky a varíme cca 40-45 min. Podľa potreby podlievame vodou.
5. Na záver dochutíme brusnicovou šťavou.


Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Top