Domov Keksy, sušienky Jablkový flapjack

Jablkový flapjack

autor: hitjezdravozit 6. novembra 2016
Jablkový flapjack

S týmto receptom by som sa chcela tak pomyselne rozlúčiť so Škótskom, kde som strávila pár skvelých mesiacov a nevylučujem ani to, že sa tam budúci rok vrátim. Teraz som však konečne doma a budem pokračovať vo svojich snoch a koníčkoch, medzi ktoré nepochybne patrí aj môj blog, varenie a pečenie 🙂
Mám pre vás pripravených pár prekvapení a som nesmierne rada, že budem mať trochu viac času a s blogom tak spojím aj iné aktivity, nie iba prispievanie receptov.
Ak ste náhodou nepostrehli môj predchádzajúci recept na kokosovo-datľový flapjack, nájdete ho TU  😉 Základ je vždy rovnaký – ovsené vločky, rastlinné maslo či olej a med alebo iné tekuté sladidlo. Ostatné príchute sú už len a len na vás.

apple-flap
Potrebujeme:
2 poháre ovsených vločiek
100 g rastlinného masla
2 PL kokosového oleja
4 PL medu
1 ČL škorice
1 väčšie jablko

1. Maslo, kokosový olej a med rozpustíme na panvici.
2. Medzitým ošúpeme jablko, nastrúhame na hrubom strúhadle a vytlačíme z neho šťavu.
3. Keď je zmes úplne roztopená, odstavíme ju z ohňa a primiešame do nej ovsené vločky a škoricu.
4. Na záver primiešame aj jablko a celú zmes vysypeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Uhladíme aby bola výška flapjacku všade rovnaká a dáme piecť na 20-25 minút pri 180°C.
6. Po vychladnutí flapjack nakrájame.

apple-flap-2
Tip 1: Čas pečenia závisí aj od trúby, takže flapjack treba sledovať, pretože ovsené vločky ľahko zhnednú.
Tip 2: Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové ovsené vločky.

apple-flap-1

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.


Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kurzy varenia (nie len) pre histaminikov

NOVINKA
obe moje knihy už aj v elektronickej forme