Domov Keksy, sušienky Jablkový flapjack

Jablkový flapjack

autor: hitjezdravozit 6. novembra 2016
Jablkový flapjack

S týmto receptom by som sa chcela tak pomyselne rozlúčiť so Škótskom, kde som strávila pár skvelých mesiacov a nevylučujem ani to, že sa tam budúci rok vrátim. Teraz som však konečne doma a budem pokračovať vo svojich snoch a koníčkoch, medzi ktoré nepochybne patrí aj môj blog, varenie a pečenie 🙂
Mám pre vás pripravených pár prekvapení a som nesmierne rada, že budem mať trochu viac času a s blogom tak spojím aj iné aktivity, nie iba prispievanie receptov.
Ak ste náhodou nepostrehli môj predchádzajúci recept na kokosovo-datľový flapjack, nájdete ho TU  😉 Základ je vždy rovnaký – ovsené vločky, rastlinné maslo či olej a med alebo iné tekuté sladidlo. Ostatné príchute sú už len a len na vás.

apple-flap
Potrebujeme:
2 poháre ovsených vločiek
100 g rastlinného masla
2 PL kokosového oleja
4 PL medu
1 ČL škorice
1 väčšie jablko

1. Maslo, kokosový olej a med rozpustíme na panvici.
2. Medzitým ošúpeme jablko, nastrúhame na hrubom strúhadle a vytlačíme z neho šťavu.
3. Keď je zmes úplne roztopená, odstavíme ju z ohňa a primiešame do nej ovsené vločky a škoricu.
4. Na záver primiešame aj jablko a celú zmes vysypeme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Uhladíme aby bola výška flapjacku všade rovnaká a dáme piecť na 20-25 minút pri 180°C.
6. Po vychladnutí flapjack nakrájame.

apple-flap-2
Tip 1: Čas pečenia závisí aj od trúby, takže flapjack treba sledovať, pretože ovsené vločky ľahko zhnednú.
Tip 2: Pre bezlepkovú verziu použite bezlepkové ovsené vločky.

apple-flap-1

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.