Home Hlavné jedlá “Kazimír” (mäsko s ovocím)

“Kazimír” (mäsko s ovocím)

written by hitjezdravozit 7. februára 2016
"Kazimír" (mäsko s ovocím)

Tento recept je akousi tradíciou v našej rodine. Je to recept mojej maminy a všetci ho milujeme. Nazvala ho Kazimír a odvtedy mu to prischlo, no je to vlastne curry mäsko s ovocím.
Keďže pôvodný recept obsahuje dosť veľa “zakázaných” potravín (curry, ananás, smotana), rozhodla som ho pomeniť, aby bol vhodný aj pre nás. Na moje ooobrovské prekvapenie chutil skoro identicky ako pôvodný.

"Kazimír" (mäsko s ovocím)

Potrebujeme (na 2 porcie):
cca 350 g domácich, čerstvých, kuracích pŕs (ak kuracie vôbec netolerujete, môže byť kľudne aj morčacie)
domáce zavárané broskyne
200 ml ovsenej smotany (alebo kokosovej)
1 PL kukuričnej múky
kurkuma (ak však niekto toleruje curry, určite ho nevynechajte!)
1 cibuľa
kokosový olej
soľ

1. Na oleji si osmažíme cibuľku do sklovita a pridáme mäso nakrájané na kocky. Osolíme ho a dusíme kým nepustí šťavu (asi 10 minút).
2. Následne pridáme kurkumu aby malo peknú žltú farbu (prípadne curry), ovsenú smotanu a asi 1,5 dcl šťavy zo zaváraných broskýň. Necháme variť 15-20 minút.
3. Medzitým si nakrájame broskyne na menšie kocky a kukuričnú múku si rozmiešame v troške ovocnej šťavy.
4. Po uplynutí času vlejeme múčnu zmes, aby sme omáčku trošku zahustili a na záver pridáme broskyne. Varíme ešte maximálne 5 minút, aby sa nám ovocie nerozpadlo (v pôvodnom recepte bol ananás, ten sa varil trošku dlhšie).
5. Podávame s ryžou a kompótom.

 

Mohlo by sa vám páčiť aj

Vyberte svoju menu
EUR Euro