Domov Bezlepkové recepty Pšenová kaša s medjool datľami

Pšenová kaša s medjool datľami

autor: hitjezdravozit 6. júna 2021
Pšenová kaša s medjool datľami

Môžem tu, po toľkých rokoch existencie môjho blogu, nemať recept na moju obľúbenú pšenovú kašu s medjool datľami? Takejto chyby sa dopustiť! 😀 Tak to teraz napravím!

Medjool datle

Nazývané aj ako kráľovné datlí sú najväčšou odrodou a ja som ich za svoj život skúsila už dobrých pár. Dokonca aj čerstvé, libanonské, od mojej dobrej kamarátky. Ale chvalabohu mám aj tu u nás skvelé tipy na zdroje, kde dostať medjoolky, ktoré ani zďaleka nezaostávajú za tými spomínanými. Nedám dopustiť na tie od Goodie a ak si chcete kúpiť priamo na váhu, bez obalu, tak potom jednoznačne U Vážky.
Pri sušenom ovocí sa kladie veľký dôraz na kvalitu, čerstvosť a hlavne aby neboli sírené! To je pri HIT kľúčové. Datle sú skvelým prírodným sladidlom a preto do nasledovnej kaše nepoužívam žiadne ďalšie.

Pšenová kaša s medjool datľami.

Potrebujeme (na 1 porciu):
50g pšena
150-200 ml rastlinného mlieka (najradšej mám v tomto prípade mandľové)
2 medjool datle

+ čokoľvek na ozdobu (semienka, orechy, ovocie, orechové maslo…)

Príprava tejto kaše je veľmi jednoduchá. Pšeno prepláchneme, zalejeme rastlinným mliekom, pridáme medjool datle a varíme kým kaša nebude krémová. Potom už iba ľubovoľne ozdobíme. Ja som dnes zvolila pekanové orechy, konopné semienka a čerstvé ready to eat mango.


Pozn.: Pomery si samozrejme zvoľte podľa seba. Ja už približne viem, že na raňajky mi stačí toľko. Ale jednoduchšie je “odmerkovať” to. 1 odmerka pšena rovná sa 1,5 odmery vody.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.