Domov Bezlepkové recepty Pšenová kaša s medjool datľami

Pšenová kaša s medjool datľami

autor: hitjezdravozit 6. júna 2021
Pšenová kaša s medjool datľami

Môžem tu, po toľkých rokoch existencie môjho blogu, nemať recept na moju obľúbenú pšenovú kašu s medjool datľami? Takejto chyby sa dopustiť! 😀 Tak to teraz napravím!

Medjool datle

Nazývané aj ako kráľovné datlí sú najväčšou odrodou a ja som ich za svoj život skúsila už dobrých pár. Dokonca aj čerstvé, libanonské, od mojej dobrej kamarátky. Ale chvalabohu mám aj tu u nás skvelé tipy na zdroje, kde dostať medjoolky, ktoré ani zďaleka nezaostávajú za tými spomínanými. Nedám dopustiť na tie od Goodie a ak si chcete kúpiť priamo na váhu, bez obalu, tak potom jednoznačne U Vážky.
Pri sušenom ovocí sa kladie veľký dôraz na kvalitu, čerstvosť a hlavne aby neboli sírené! To je pri HIT kľúčové. Datle sú skvelým prírodným sladidlom a preto do nasledovnej kaše nepoužívam žiadne ďalšie.

Pšenová kaša s medjool datľami.

Potrebujeme (na 1 porciu):
50g pšena
150-200 ml rastlinného mlieka (najradšej mám v tomto prípade mandľové)
2 medjool datle

+ čokoľvek na ozdobu (semienka, orechy, ovocie, orechové maslo…)

Príprava tejto kaše je veľmi jednoduchá. Pšeno prepláchneme, zalejeme rastlinným mliekom, pridáme medjool datle a varíme kým kaša nebude krémová. Potom už iba ľubovoľne ozdobíme. Ja som dnes zvolila pekanové orechy, konopné semienka a čerstvé ready to eat mango.


Pozn.: Pomery si samozrejme zvoľte podľa seba. Ja už približne viem, že na raňajky mi stačí toľko. Ale jednoduchšie je “odmerkovať” to. 1 odmerka pšena rovná sa 1,5 odmery vody.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kuchárske knihy pre histaminikov