Palacinky na slano som asi nerobila ešte nikdy. Vždy som uprednostnila sladkú verziu, no od kedy mám HIT a značne u mňa klesli možnosti sladkých plniek, rozhodla som sa vyskúšať aj takúto slanú verziu, ktorá je, podotýkam, perfektná ?
Samozrejme plniť ich môžete skutočne čímkoľvek od zeleniny, cez hríby až po mäso. Ja som sa dnes rozhodla pre vegánsku verziu s dusenou kapustou.
Na dusenú kapustu potrebujeme:
bielu kapustu
mletý galgant (možno vynechať)
kurkumu
rímsku rascu
1-2 cm čerstvého zázvoru
himalájsku soľ
1. Kapustu nakrájame na pásiky.
2. Na panvici rozohrejme olivový olej a pridáme galgant, kukrumu, rímsku rascu a zázvor nakrájaný na malé kúsočky. Chvíľu podusíme.
3. Pridáme kapustu, premiešame, osolíme a podlejeme troškou vody.
4. Dusíme do zmäknutia.
Na palacinky potrebujeme:
2 PL zomletých ľanových semienok
130g cícerovej múky
himalájsku soľ
provensálske bylinky
250 ml vlažnej vody (ak sa vám zdá cesto príliš husté, pokojne prilejte viac)
1. Všetky ingrediencie zmiešame a pomaly prilievame vodu.
2. Metličkou vymiešame cesto do hladka.
3. Na kokosovom oleji opekáme palacinky z každej stranky kým nemajú peknú farbu.
4. Palacinky plníme kapustou.