Domov Bezlepkové recepty Citrónový cheesecake

Citrónový cheesecake

autor: hitjezdravozit 9. februára 2017
Citrónový cheesecake

Nie, nezmýlila som sa a nie ešte stále nejem mliečne výrobky, no je vás tu dosť, ktorí ich môžete, tak prečo by ste si nemohli dopriať takýto skvelý dezert? 😉
Ak máte znovu pochybnosti ohľadne citrónu, pripomínam, že citrónová kôra neobsahuje histamín a dokonca pôsobí proti jeho uvoľňovaniu.  Spomínala som to v tomto vianočnom recepte 🙂 A práve preto som nepoužila šťavu iba kôru 😉

citronový cheesecake 1IMG_20170202_103300

Potrebujeme: 
125g bezlepkových keksov Schär
15g zomletých pekanových orechov (môžu byť aj mandle)
50g masla

250g mascarpone
200g smotanovej nátierky
50g trstinového cukru zomletého na práškový
2 vajcia
kôra z jedného chemicky neošetreného citróna

1. Keksy  podrvíme, zmiešame s orechami a rozpusteným maslom.
2. Zmes natlačíme na spodok okrúhlej formy na pečenie s priemerom 20cm, uhladíme lyžicou a dáme piecť na 10 minút pri 180°C.
3. Medzitým rozmixujeme mascarpone s nátierkou.
4. Za stáleho šľahania (najlepšie v kuchynskom robote) pridávame cukor a postupne vajcia jedno po druhom.
5. Na záver prisypeme citrónovú kôru.
6. Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry a necháme chvíľu vychladnúť.
7. Rúru stiahneme na 160°C a pripravíme si vodný kúpeľ. Do pekáča nalejeme vodu a položíme ho na spodok rúry.
8. Krémovú vrstvu vylejeme do formy, uhladíme a pečieme 55-60 min alebo podľa toho ako začína hnednúť (moja rúra pečie ako “ďábel”, asi to aj trošku vidno, takže skutočne sledujte čas a to, či vám nezačne hnednúť skôr) 😀
9. Po dopečení rúru vypneme, otvoríme dvierka a necháme cheesecake vnútri ešte minimálne 1-2 hodiny. Je to veľmi dôležité, pretože ak ho vyberiete hneď po upečení, môže vám popraskať.
10. Keď úplne vychladne, odložíme ho do chladničky a podávame vychladený.

citronový cheesecake 2
Prvý krát som na korpus použila tieto bezlepkové keksy, ktoré síce majú celkom dlhé zloženie, no viem, že si túto značku viacerí pochvaľujete a tak som ich chcela vyskúšať. Chuťovo sú celkom dobré, trošku tvrdšie, chrumkavé, no ja si aj naďalej radšej napečiem nejaké svoje 😛

citronový cheesecake 3

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Hit je zdravo žiť
Vianoce bez alergénov

Novinka!

Tradičné Vianoce takmer bez alergénov už v predaji.