Domov Bezlepkové recepty Zeleninovo-karobové muffiny

Zeleninovo-karobové muffiny

autor: hitjezdravozit 29. septembra 2016
Zeleninovo-karobové muffiny

Na tieto muffiny ma inšpirovala blogerka a youtuberka Kika, ktorá je tak isto “hiťáčka”. Samozrejme som si ich pomenila, dúfam, že sa nenahnevá 😛 No v jej pôvodnom recepte bol banán, ktorý milujem a aj si ho doprajem, avšak skôr čerstvý. Naposledy, keď som z neho piekla som sa necítila najkomfortnejšie. Možno to ani nebolo banánom, nemám to na 100% potvrdené, ale skôr mi vyhovuje v čerstvej, nepečenej verzii. A tak som namiesto neho vymyslela mrkvu a teda, že budú muffinky karobovo-zeleninové. Keďže banán cestu určite pridá šťavnatosť a ja som ho vynechala, zakomponovala som do cesta perlivú minerálku. Muffiny tak boli skutočne nadýchané a vôbec nie suché. Ak by vás zaujímal aj pôvodný recept, nájdete ho TU. 😉

karobove-muffiny-1

Potrebujeme:
1 chia vajce (2 PL chia semienok + 6 PL vody)
1 menšiu cuketu
1 mrkvu
3 PL medu
50 g pohánkovej múky
50 g ryžovej múky
50 g pšenovej múky
2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva
3 PL karobu
100 ml minerálky

1. Pripravíme si chia vajce a necháme ho chvíľu odstáť.
2. Medzitým si nastrúhame najemno cuketu a mrkvu. Pridáme k nim chia vajce a med a zmiešame.
3. V mise zmiešame múky, prášok do pečiva a karob.
4. Prilejeme tekutú zmes a postupne prilievame aj minerálku, aby sme dostali vhodné cesto na muffiny (nie príliš husté, nie príliš tekuté).
5. Pečieme asi 25 min. pri 180°C. Vyskúšame cesto špajdlou.

karobove-muffiny-2
41335011_0_640x640Na polevu potrebujeme 2 ČL karobu, 1 ČL javorového sirupu a asi 2 PL hustej ovsenej smotany, aby sme dostali vhodnú konzistenciu. Ja som použila túto smotanu, ktorá je perfektne hustá. Neviem, či ju dostať aj u nás, no ak nie, tak kľudne použite doma vyrobenú alebo ktorúkoľvek máte radi. Ja doma najčastejšie používam Alpro ryžovú, no tá je trochu tekutejšia, takže ak by ste použili tú, dajte z nej radšej menej, nech polevu nemáte príliš riedku.

karobove-muffiny-3

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.