Domov Keksy, sušienky Slané keksy z medvedieho cesnaku

Slané keksy z medvedieho cesnaku

autor: hitjezdravozit 22. marca 2021
Slané keksy z medvedieho cesnaku

Sladké má na mojom blogu prevahu. To je fakt. Mne sa sladké recepty ľahšie vymýšľajú, mám k nim bližší vzťah. :)) Ale sem tam ma kopne múza, tak ako aj teraz, takže som rada, že sa s vami opäť môžem podeliť o nejakú slanú dobrotu.

O 3, 2, 1… medvedí cesnak je tu

Tak ako každý rok, tak ani tento rok na mojom blogu nesmie chýbať recept z medvedieho receptu. Pre mňa je to zázračná potravina, ktorá si iba tak rastie v lese a dá sa z nej vykúzliť milión zaujímavostí. Samozrejme poctivo som ho aj mrazila, aby bol k dispozícii aj mimo sezóny. Zvykla som si oblanšírovať ho a spraviť z listov malé guľky, ktoré potom v mrazenom stave iba vytiahnem a spotrebujem. Napr. 2-3 také guľky stačia na pesto z medvedieho cesnaku.

Slané keksy z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:
200g hladkej špaldovej múky
125g kozieho masla
2 žĺtky
asi 15 listov medvedieho cesnaku
1 ČL prášku do pečiva bez fosfátov
1 ČL mletého horčičného semienka
soľ

1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, horčičným semienkom a soľou.
2. Pridáme zmäknuté vajce a žĺtky.
3. Medvedí cesnak nakrájame nadrobno a pridáme k cestu.
4. Vypracujeme cesto pomocou kuchynského robota (ak treba, môžeme priliať trošku rastlinného mlieka alebo vody – závisí to aj do veľkosti vajec).
5. Z cesta potom rozvaľkáme plát a povykrajujeme okrúhle keksy.
6. Potrieme ich bielkom, ktoré nám ostalo a pečieme pri 180°C cca 13-15 minút.

Tip: Zo zvyšných bielkov si môžeme pripraviť napríklad niektorý z týchto receptov.


Tento recept bol zase raz taký malý experiment, ako sa popasujem s pečením slaného pečivka bez kysnutia a bez kravských mliečnych produktov. Tentoraz hlavnú úlohu zohralo kozie maslo, ktoré v kombinácii s medvedím cesnakom milujem. To ste mohli vidieť už aj minulý rok. Skúšali ste už moje maslo s medvedím cesnakom?
Pre úplne bezmliečnu verziu však môžete použiť rastlinné maslo Alsan alebo pri tolerancii kravských produktov klasické maslo.

Mohlo by sa vám páčiť aj

Okomentuj

Stlačením „Pošli“ súhlasíte s pravidlami ochrany osobných údajov.

Prihláste sa na odber prémiového newslettra

* povinné pole
Súhlas so spracovaním osobných údajov

Odoslaním formulára súhlasíte, že Vám môžem ja, Patrícia Molnárová Turiničová zasielať newsletter a za týmto účelom spracovávať vašu emailovú adresu po dobu 5 rokov.

Svoj súhlas môžete kedykoľvek vziať spať a odhlásiť sa pomocou tlačidla na konci ktoréhokoľvek emailu. Naše zásady spracovania osobných údajov si môžete prečítať na našej stránke Ochrana osobných údajov

Knihy HIT je zdravo žiť a Tradičné Vianoce bez alergénov


Novinka!

Kuchárske knihy pre histaminikov